sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Perunaa ja hölskykurkkuja

Lauantai oli kiireinen päivä. Monta asiaa piti ehtiä hoitaa ennen iltapäivää. Pakko tunnustaa, että häitä piti kiirehtiä katsomaan, antaumuksella. Siis niitä Victorian ja Danielin. Monella muullakin oli hääpäivä, muun muassa ystäväni meni myös naimisiin lauantaina, mutta pienimuotoisesti vain läheisimpien läsnäollessa. Kiireesti laitoin tämän kesän ensimmäiset uudet perunat porisemaan, kanakastiketta lämpenemään.




Ja miten ne maistuvatkin hyviltä, ei sitä kanakastiketta niin olisi tarvittukaan.



Salaatti jäi hääkiireessä tekemättä, mutta hölskykurkkuja sekoitin. Hölskykurkkuja tehdään niin, että viipaloidaan kurkusta siivut ja pannaan ne esim. tölkkiin, jossa on etikka- vesiseosta maustettuna ripauksella suolaa ja hiukan isommalla ripauksella sokeria. Tölkki kiinni ja sekoitellaan. Laitetaan kippoon, päälle yleensä silputaan tilliä, mutta kun sitä minulla ei ollut, niin leikkasin ruohosipulia. Käy hyvin niinkin.


Sittenhän se ilta vierähti sohvan nurkassa telkkarin ääressä ihan tarkkaan. Yöhön asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti