Huhtikuu, mun kotikuukausi loppuu näillä tunneilla. Vapunaatto ei ole minulle koskaan ollut mikään erityinen juhlan aihe, huominen on jo toinen juttu. Silloin noille vadeille ja lautasille kehitellään ainekset brunssiin.
Jäljelle jääneestä aamupuurosta tuli nopsa leipä aamulla. Puuroon vaan pari desiä vettä ja muutama desilitra jauhoja ihan näppituntumalla. Sekoitellaan löysäksi taikinaksi ja jauhotetuilla käsillä läpsytellään pellille ohueksi levyksi. Uuniin 225 astetta ja 15 min. Otetaan pois kun pinnalla on ruskeita täpliä. Superhelppoa, yksinkertaista. Nautitaan kuumana voisulan kanssa. Tänään oli leivän kanssa salaattia, eikä siinä muuta tarvittukaan. Lipstikkakeittoa syntyy piakkoin, sillä pihalla jo yrttiä pukkaa lupaavasti.
Leipä, nam! Lipstikkaa nyt jo? Ohoh..
VastaaPoista