Glögikausi on avattu. Tänä vuonna Lignell & Piispanen on valmistanut punaviinipohjaisen vuosikertaglöginsä Loimun siniseen kauniiseen pulloon. Juomassa hehkuu mustikka, kaneli ja neilikka. Viime vuonna glögi oli punaisessa pullossa. Aika tujua ainetta on. Oli pakko hujauttaa hiukan vettä joukkoon.
Kinkun, siis kolmen kinkun siivuttaminen vaati käsivoimia. Minä annoin tehtävän suosiolla vahvempiin käsiin. Vahvakätinenkin joutui välillä kättä lepuuttamaan. Mutta mallisiivuja tuli. Kaikki juhlissa tarjottava, paitsi patongit, oli itse valmistettu. Alusta alkaen, kyllä sen kaikessa huomasi. Maittavaa kaikin puolin.
Ruokapuolen lisäksi oli tietysti glögiä, terästettynä ja ilman. Jokaisen maun mukaan.
Keittiöpiialla oli kädet täynnä työtä ja mahanalus niin täynnä jalkoja, ettei kuvien näpsyttelemisiin ollut aikaa. Pääasia, että ruokaa oli riittävästi, kattaus kaunis (edellisenä iltana juhlaemäntien tekemänä) mukavaa yhdessäoloa, puheita, erinomaista kakkua yms. yms., kuumaa glögiä, kynttilöiden valoa ulkona ja sisällä ja lopuksi enemmän kuin tunti tanssia kelpo orkesterin rytmeissä.
Kotiin ajellessa katselin kirkasta tähtitaivasta ja totesin olevani väsynyt mutta onnellinen. Juhlat menivät hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti