Viime viikolla banaanimuffinsseja, nyt kakkua. Jostain syystä banaaneista on ollut ylitarjontaa ja ne kypsyvät nopeaan tahtiin pöydällä. Siispä kakun tekoon. Ja paistamisen ohessa tulee siivotuksi yksi kaappi. Mutta vain yksi.
Ohjeen mukaan kakusta tulee aika pieni, kannattaa laittaa ainekset puolitoistakertaisena.
Helppo banaanikuivakakku
2 mielellään ylikypsää banaania
2 dl sokeria
1 muna
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kermaa (maitokin käy)
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Muussaa banaanit haarukalla, vatkaa sokerit sekaan. Lisää muna, margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Paista 175asteessa 40-50 min. voidellussa ja korppujauhotetussa vuokassa. Silikonivuokakin käy! Parasta seuraavana päivänä, säilyy hyvin ja voi pakastaa. Laitoin taikinaan vähän suklaamuruja sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti