lauantai 27. helmikuuta 2010

Lomameno- ja menu

Tuleva sisustusarkkitehtiko? Lepäilee ja tutustuu Avotakka- vuosikertoihin. Ja niitä muuten on, kun en pahemmin heittele näitä lehtiä muualle kuin vaatehuoneeseen säilöön. On jo aika ahdasta.


Aikansa lepäiltyään lomalainen otti ja väsäsi mainion kanasalaatin koko porukalle. Ihan itse alusta loppuun. Kaksi tälläista vadillista sitä tuli, koristeet vielä kuvan annoksesta puuttuivat kun kameran akku piippasi. Jäi kuvaukset siis vaiheeseen. Mutta salaatti maistui ja pöytä oli katettu kauniisti.



Toinen lomalainen taiteili leivonnaisia, muffinsseja syntyy tässä. Sämpylät olivat juuri valmistuneet, höyrysivät pöydällä ja tuoksuivat NIIN ihanalle.
Kolmas ja neljäs lomalainen toimivat koemaistajina.


Täti ruokki porukan tortillavuokalla. Täytteenä osassa kanaa ja osassa jauhelihaa kasvisten kera.
Kolmen juuston kermaa päälle ja hiukkasen juustoraastetta. Koko komeus uunissa n. 20 minuuttia ja 200 astetta.



Saunaillan suolaiset eli superhelpot nakkipiilot. Melko täyttävää tavaraa, mutta hyvää.




Olihan meillä pitsaakin pari pellillistä, mutta toki eri päivänä kuin nuo edelliset herkut.

Tortillavuoka ja muffinssi- ohjeet on saatu somasti-blogin Marilta ja voipi olla, että nakkipiilotkin on vinkattu samasta osoitteesta.

Jos jollekulle jäi sellainen ymmärrys, että lomalla ei muuta tehty kuin syötiin taikka tehtiin ruokaa niin voin sanoa, ettei pidä paikkaansa. Lomalaiset ehtivät ulkoilla, hiihtää, testata uuden uimahallin, käydä ostoksilla meidän pikkukaupungin kaupoissa ja harrastaa myös tarpeellista luovaa löhöilyä.




1 kommentti: