sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Hämeen härkätiellä














Salaattia ja leivitettyä fetaa syntymässä






Nopea viikonloppuvisiitti etelään. Hämeenlinnaan saakka. Näyttää pahasti siltä, että pääasiallinen missio oli tasaisin väliajoin nautinnolla vetää nassuun erilaisia emännän valmistamia ehdottomasti huippueväitä. Oli siinä aterioiden välillä pieniä taukojakin, jolloin räntäsateessa autoiltiin kauppakeskukseen tärkeille ostoksille (Lue= mämmiä). Samalla tuli silmäiltyä kaupunkia.

Räntäsade ja emännän vielä kipuileva kinttu murtuman jäljiltä esti aktiivilenkkeilyn Linnan maisemissa ja varjossa.Tokihan sitä muuten oltaisiin kipaistu sinne ja tänne.

Mahtava aamiainen vetäisi hiljaiseksi. Piti hetki huokailla ja lähteä sitten vasta liikkeelle. Autolla kirpparikierrokselle. Ja sitten lounaalle. Lounas onkin pitänyt nälkää loitolla pitkälle iltaan.

Jälkiruokana ainaskin kerran oli mustikkakukkoa, mun herkkua, vaniljakastikkeen kera. Eikä siinä kastikkeen määrässä turhia säästelty. Muuten sitä kelpasi ottaa pikku hiuko- tai välipalaksi. Niin, ja mämmikausi on virallisesti nyt avattu. Tykkää kuka tykkää. Meille molemmille maistui.

3 kommenttia:

  1. Ruokaleiri onnistuneesti pidetty! Suuri kiitos osallistujille!! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja kuuloista!

    Marja

    VastaaPoista
  3. Mari: Kiitos!
    Marja: Näin on ja maku oli suloinen

    VastaaPoista