pohja: 100g voita/marg. 3dl vehnäjauhoja, ½tl suolaa. 1tl leivinjauhetta, 1dl vettä tai kermaa
taikina taputellaan piirakkavuokaan ja esipaistetaan n.10min /225astetta
täyte: hunajamarinoituja broilerinpalasia pannulla paistettuna, purjosipulia maun mukaan, tuoretta ananasta paloina sen verran kun viitsii pilkkoa, paprikasuikaleita tällä kertaa purkista suoraan valutettuina. Mausteeksi tippa sitruunamehua, ripaus currya, sekoitellaan kaikki yhteen.
Purkillinen kermaviiliä ja siihen kolme munaa, ripaus suolaa. Maun mukaan juustoraastetta joukkoon. Täyte kaadetaan esipaistetun pohjan päälle, kermaviiliseos vielä mukaan ja näön vuoksi ripotellaan juustoraastetta pinnalle. Uuniin n. 20min tai sitten kun muna- viiliseos on hyytynyt ja hiukan ruskistunut.
Ihan mielettömän hyvää!
Täydellinen raparperitorttu tehdään näin:
pohja: 100g voita ja ½ dl sokeria 1 keltuainen 3dl vehnäjauhoja 3rkl vettä
täyte: n.½ kg raparperipaloja 1½dl sokeria ja 1½rkl perunajauhoja
marenki: 3 valkuaista ja 1 dl sokeria
Vatkaa voi ja sokeri keskenään ja lisää sitten keltuainen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vesi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetki viileässä.
Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita. Kaada raparperit pohjan päälle, paista uunin alaosassa 200 astetta/n 25min.
Tällä välin voi vatkata marengin eli valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki ja paista vielä 10-15 min kunnes marenki on kauniin ruskea.
Tarjoillaan haaleana tai kylmänä. Pallo vaniljajäätelöä lisukkeena voi kruunata makunautinnon.
Niin täydellistä! NAM! Tekis mieli tehdä jo uudestaan!
VastaaPoista